Kalendari poetik: Idea Vilariño Romani (1920-2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Idea Vilariño

Kalendari poetik: Idea Vilariño Romani (1920-2009)

Sot, më 18 gusht, është 99 vjetori i lindjes së poetes, eseistes, përkthyeses, muzikantes dhe kritikes letrare uruguajane. Bashkë me Mario Benedetti-n i përkiste grupit intelektual që u quajt “brezi i 45”. Ja poezia që përzgjodha me këtë rast:

DASHURI

Një zog më këndon
i këndoj dhe unë,
në vesh më cicëron,
i cicëroj dhe unë,
më plagos dhe unë e gjakos,
më çan
dhe unë e dërrmoj
më ndihmon
dhe unë e marr me të mirë
është paqja
është lufta
plot me urrejtje dhe dashuri
i tërbuar është
rënkon zë i tij rënkoj dhe unë
qesh unë, qesh ai
më vështron, e vështroj
më flet, i flas
dhe më do, e dua
-nuk është fjala për dashuri,
jetë i japim njëri tjetrit-
më kërkon, e kërkoj,
më mund, e vë poshtë
më lodh, e cfilit.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s