Shenjtori Shqiptar i Rusisë: Shën Maksim Greku -Mihal Trivoli – Artioti (1475- 21 janar 1556) / Film dokumentar nga Kolec P. Traboini

Shenjtori Shqiptar i Rusisë: Shën Maksim Greku -Mihal Trivoli – Artioti (1475- 21 janar 1556)

Një film dokumentar nga Kolec Traboini për shënjtorin shqiptar të Rusisë i emërtur Shën Maksim Greku (1475- 21 janar 1556) me emër lindje Mihal Trivoli – Artioti nga Arta e Çamërisë. Shenjtor në dhe të huaj – në Atdhe nuk e kujton askush. E vërteta stigmë e shprehjes biblike: “Nuk bëhesh profet në vendin tënd!”

Traboini Art Studio: ARISTIDH KOLA – NDERI I KOMBIT /  Montazhi Artistik: Kolec P. Traboini 

Traboini Art Studio: ARISTIDH KOLA – NDERI I KOMBIT

Në Panteonin e Kombit Shqiptar, anipse i mohuar nga shtetarucët dhe palikarët e politikës.1860 firma intelektualësh e njerëzish të shquar në të gjitha fushat e dijes, Profesorë e Doktorë shkencash, artistë por edhe njerëz të thjeshtë, katër shoqata në Shqipëri e Kosovë nuk mjaftuan për të akorduar një titull të propozuar në fillim të vitit 2016. Duan apo nuk duan mizat e vogla në kalin e pushtetit e politikës, Aristidh Kola, është e do të mbetet Nderi i Kombit Shqiptar në jetë të jetëve. Realizuar nga Traboini Studio – Pantheon Edition

 Montazhi  Artistik: Kolec P. Traboini 

В СМУТНОЕ ВРЕМЯ – Рокиах Хашим (Малайзия) / Перевод с английского Рахима Карима

Рокиах Хашим (Малайзия) http://www.litsovet.ru/index.php/material.read…   В СМУТНОЕ ВРЕМЯ В это смутное время я хочу крепко обнять тебя и поплакать на твоем плече как можно громче, и ты поплачь на моем плече столько, сколько ты захочешь, потому что волна боли совсем … Continue reading

Poems by Sher Chandley 

Poems by Sher Chandley 

 

The Ends Of The Earth

I’ve come ,
To the ends of the earth
At last I ‘ve found you !
Standing naked
On a ball of rock
Perched over the edge of space
Smooth as infinity
Your hair streaming in the wind
My heart , not my heart heart
But my soulheart
Dissolves everything
In an acid of love , understanding
I know what I am looking at
I know what I am hearing
With you time is a place .

…..i’m looking at myself
In a state of grace .
( to be cont.)

Copyright 
@ Sher Chandley 
2019/08/13

I REMEMBER

Unfurling the curtain of time
On my memories
I remember once 
How on a mountain side
We tread paths
Littered with pine needles
Through a fragrant forest
Discovering a secret waterfall
Tumbling into a crystal pool

How we swam naked
Our bodies key and lock
Your warmth enclosing me
In the icy water
Our eyes locked in love
Motes visually imprinted
Your heart telling mine
Love me with all of your soul !
Silently, with unbound passion

My soul answered
Yes ! Yes ! Yes !
With all my heart , Yes !
Yet , all the while
Brooding with black destiny
The dark witch of fate watched
Though your love is forever
Your soul is now a ghost
Floating alongside mine .

Copyright 
Sher Chandley 2018/08/ 15 .