We are two trains (Jemi dy trena) / Poem by Eleonora Niko Qeparoi

Poem by Eleonora Niko Qeparoi

 

We are two trains

We’re like two express trains,
As we travel in parallel,
Thoughts and muses coincide.

We also look like,
Two trajectories
They will never meet each other!

Or two roses,
Blossoming in one season,
Once the flowering is over
Shaken petals,
Sleep on the ground…

As a prey of decomposition,
Of humidity, rain, and wind.
They push them mercilessly
To the depths of the field!

© ELKO N. Qeparoi
Hellas, August 2019

 

Jemi dy trena

Jemi si dy trena express,
që paralel udhëtojmë,
mendimet dhe muzat përkojnë.

Ngjajmë po ashtu, me dy trajektore
që nisen nga një linjë,
po kurrë njëra tjetrën,
s’ e mbrrijnë!

Ose dy trandafilë, çelëm në një stinë,
sa mbaron lulëzimi,
petalet ngjyrë ylberi
faqet mbi dheun i shtrijne.

Pre e dekompozimit,
e lageshtise, e shiut, e eres,
që tej tehu i shtyjnë pa mëshirë
drejt thellësisë së tokës!

© ELKO N. Qeparoi
Hellas, 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s