EGOISTE – Agjeliki BULIARI / Shqipёroi: Petro ÇERKEZI

Poezi nga Agjeliki BULIARI

 

EGOISTE

Përpara pra!
Thyemani zemrën
Në njëmijë e një copra,
Nga ajo që më keni lenë ende të pulsojë.
Linçim i të dobtëve.
Shkelni të ndjeshmit,
Me çizmet e sundimit tuaj.
Toka u takon te fuqishmeve.

Kush interesohet për token.
Për këtë këtu merakosem për zemrën
Të pabindurën.
Për këtë shpirt shqetësohem
Të papajtushmin
Për kontradiktën psiqike shqetësohem
Dhe kërkoj pak vend
Të shtrij duart e mia në hapësirë
Të shtrij zemrën
Shpirtin dhe frymën
Pa frikën se dikush do të qëllojë me gjakftohtësi
Për të vrarë
Ndjeshmëritë e mia.

 

Shqipёroi: Petro ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s