PILIVESA (THE DRAGONFLY) – Joanna Svensson / Përktheu në shqip Delo Isufi

Poezi nga Joanna Svensson

 

PILIVESA

Një pilivesë e ndritëshme zbriti papritur,
Mbi poezinë time që sapo kisha shkruar,
Dhe më vështroi në mënyrë të mahnitur,
Me ndrojtje më pyeti, disi e hutuar.

Pse unë nuk jam në poezinë tënde?
Ti e shikon, unë jam shumë e bukur,
Ju verën e pikturoni me fjalë zemre,
Me lule të bukura, plot me flutura.

Çdo varg të poezisë e mbush me dashuri,
Dhe grerëzën ti e vesh me fustan vija- vija,
Bilbilit në mbrëmje kur këndon arien e tij,
Kopshtit të mollve me aromë u këndon,
Ti i shkruan natës përrallore të verës,
Dhe hënës së plotë në qiell që nusëron.

Pse atëherë për mua? Jam e bukur si perri,
Me ngjyra magjepse e nuanca plot jetë,
Si piruetë mbi sipërdaqen e ujit unë rri,
Si një baletmaestro, balerinë e vërtetë.

Ti akoma nuk më ke vënë mua në letër,
Por po të më shikosh me vëmëndje një herë,
Fjalët që do pikturosh do jen magjepse,
Ashtu si miti i këndshë i netëve në verë.

 

THE DRAGONFLY

A shining dragonfly suddenly landed
On my newly written poem
It gazed at me with astonished eyes
And asked somewhat confused

Why am I not in your new poem?
I – who am so beautiful
You paint the summer with such joyful words
With lovely flowers and butterflies

You fill with love each corner of your poems
A new-striped dress-coat for the bumble-bee
The nightingale and his evening aria
The fragrance of the apple tree
You write of fabulous night of summer
With the fullest of a full moon

But what about me then? Who am so pretty
With magic colors in different shades
Who makes pirouettes on the water surface
Like a master of the ballet

You have not yet put me on paper
But if you do you will clearly see
The words you paint with will be enchanted
Just like the loveliest summer myth!

©® Joanna Svensson

 

Përktheu në shqip Delo Isufi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s