Диптих 1 “Светятся герани” – Диптих 2 “Ангельские крылья” / Татьяна Теребинова

Татьяна Теребинова   Диптих 1 “Светятся герани” Воздух, словно пряник манит за порог. Здесь тебе безбожие.Здесь тебе и бог. Беркут на оленя – смерть ему даря. Светятся герани, ранам горя. В палисаде райском – солнце на крови. Дым уносит – … Continue reading

Humbur në dashuri… (Lost in love … – ପ୍ରେମ ମାଗେ ସମର୍ପଣ …) – Rajashree Mohapatra / Përktheu në shqip Delo Isufi

Poezi nga Rajashree Mohapatra   Humbur në dashuri… E kam humbur veten time, në çaste magjepse ëndrrimore të dashurisë së lumtur hyjnore. Veten e kam dorëzuar të tërën, për bashkimin tonë pa ngurrim, pa asnjë turpardhje e ngurrim. Dashuria kërkon … Continue reading

Leonard Dabydeen (Brampton, Ontario, Canada)

Leonard Dabydeen (Brampton, Ontario, Canada)

Leonard Dabydeen, Guyanese-Canadian poet and member of The Society of Classical Poets (USA); Life Member of MetVerse Muse (India); member of Muse India Journal; member of Muse-Pie Press (Shot Glass Journal and Fib Review), contributor to Gandhi Way Newsletter (UK), https://english.pratilipi.com/leonard-dabydeen/, SETU bilingual literary journal (USA); blog:  https://ldabydeen.wordpress.com/ .

Free-lance writer and book reviewer; author of Watching You, A Collection of Tetractys Poems (2012), and Searching For You, A Collection of Tetractys and Fibonacci Poems (2015).

 

AMAZON BURNING
(an inverted fib poem)
 
Heat
waves
rushing
deep inside
this rich rainforest
Amazon burning forest cry
hear bush hogs screaming, tigers running, monkeys crying.
And trees and brushes wail to fire fury ashen grey
with toll of the eco-system
deforestation
let birds fly
over
grave
yard.
 
 
 
AMERICAN DREAM
(Fibonacci poem)
 
How
this
hate rage
will make you
wonder loud in fear
life’s worth from barrel of a gun
a bullet in the heart defies American dream.
 
 
 
Soul
(Fibonacci Poem)
 
Soul
strolls
around
mind, body
archiving actions
hereafter it will reveal itself
in the solstices and equinoxes as new born.
 
 
 
LOVE
(terza rima)
 
Where a lamppost spreads a white spotlight
Nursing silent night with canny purr,
A raccoon crosses there in sudden flight.
 
Where an old man walks his dog this hour
With a leash that’s buckled to his hand,
The dog stands briefly pat in belled collar.
 
Where a beggar sits while others stand,
Passersby don’t stop along their way,
No one cares about his open hand.
 
Life has parity that fills each day
That’s beyond the scope of a tomorrow;
How we see our world around at play
Makes it important: share love, not sorrow.

Rudina Muharremi – Beja (Albania)

Rudina Muharremi – Beja

Rudina Muharremi – Beja ka lindur në Ishëm, Durrës. Pas përfundimi të studimeve punoi si mësuese,  ndërsa më pas do vendosej familjarisht në Itali! Pasioni për letërsinë ka qenë i hershëm, pasion i cili do kurorëzohej  me botimin  e librave;

 

 Babai, mjeku i të gjithëve (jetëshkrim)

Në këtë libër autorja flet për jetën dhe vdekjen, atin e saj, lotin dhe buzëqeshjen, të përkohshmen dhe të përtejshmen , egzistencë që jeton përmes  trasmetimit të brezave.

 

Hojet e zemrës (vëllim poetik).  

Në këtë vëllim poetik autorja vjen me ndrojtjen e trokitjes në portat e artit, karakterizohet nga dlirësia dhe përcjellja e përjetimeve dhe ashtu me  botën plot pasion e jetë shpreh avacionin e saj poetik.

Rudina tashmë përgatitet për librin më të ri poetik, vëllim ky që e sjell më të konsoliduar, përcakton pjekurinë estetike dhe stilistikën e saj, e ashtu përmes vargut të lirë depërton përtej fasadave ngjyrime si reflektim por dhe përshfaqje e një kreativiteti që e ngjit në nivele më të larta artistike.

 

Poezi nga Rudina Muharremi – Beja

 

Fryma!

I tha: ”mbama” frymën,
dhe frymën ia mbajti …
Ia mbajti, frymën mbrëmë…
Pa ç’ ka se…, e vetja,
e vetja, desh iu ndal!

I tha mbamë për dore,
prej vetes më tërhiq,
Ia mbajti dorën mbrëmë…
Zemra në këmbë brofi…
në buzë vend kish zënë…

I tha, lëkurën…
Të tijën, lëkurë,
mbi të sajën të vesh…
…Desh vdiq!
Kur e rëndë qe peshë e frymës,
po e lëkurës, lakuriq?!

 

IKËM…

Shtëpitë, braktisëm!
Ikëm!
Një kohë…, pa kohë,
jeton gjith bota.
Fotot nga muret, zbritëm!
Portës një palë lot…,
si dry i vumë,
dhe…, ikëm!

Ikëm!
Vendin, e vramë…
Nëper botë me u mledh si pula të lagta…
Me halle të reja,
e tjera fytyra…,
që zemrën,
t’ tallandisnim përditë ,
si të qe lodër…

Në vise “t’arta”

Ikëm…
Nxitojmë,
se thjesht, është n’ modë nxitimi…
në kohë endacakësh jetojmë…
Tek, rrugëve të botës,
thurim…,
kanistra pikëllimi…