Humbur në dashuri… (Lost in love … – ପ୍ରେମ ମାଗେ ସମର୍ପଣ …) – Rajashree Mohapatra / Përktheu në shqip Delo Isufi

Poezi nga Rajashree Mohapatra

 

Humbur në dashuri…

E kam humbur veten time,
në çaste magjepse ëndrrimore
të dashurisë së lumtur hyjnore.

Veten e kam dorëzuar të tërën,
për bashkimin tonë pa ngurrim,
pa asnjë turpardhje e ngurrim.

Dashuria kërkon dorëzim të plotë,
të zhytesh thellë në të ëmblën botë.

Ta humbasësh veten vërtet
ashtu si lumi humbet në det.

Ashtu si toka që rri e bashkuar,
me qiellin dhe e puth papushuar.

Bashkë të bumbur në zbrazëti,
në hapsirën yjore pa kufi.

 

Lost in love …

I have lost myself
in that enchanted moment
of divine bliss my Love !
I have surrendered myself to you
for our union without shame,
without hesitation!
Love asks for complete surrender,
an immersion,
a loss of selfhood as the river loses itself in the sea ,
as the earth merges seamlessly in the sky in a kiss that ,
both losing their illusory lives in the astral void !

 

ପ୍ରେମ ମାଗେ ସମର୍ପଣ …

ସେଇ ବିଭୁତି ଲଗ୍ନରେ
ମୁଁ ହଜିଛି ସଖା !
ଯୋଗ ଯୁକ୍ତ ହେବା ପାଇଁ
ଅକୁଣ୍ଠ ଚିତ୍ତରେ ସମର୍ପି ଦେଇଛି ।
‘ପ୍ରେମ ମାଗେ ସମର୍ପଣ ‘
ନଦୀ ସାଗରରେ ହଜିଗଲା ପରି
ଆକାଶ ଧରାକୁ ଚୁମିଦେଲା ପରି
ମାୟାଘେରା ସତ୍ତାଟିକୁ ଶୂନ୍ୟରେ ହଜାଇ ।
ମୁଁ ଆଉ ‘ମୁଁ’ ହୋଇ ନାହିଁ ପ୍ରିୟ ,
ତୁମଠାରେ ବିଲୀନ ହୋଇଛି ।

Rajashree Mohapatra ©

 

Përktheu në shqip Delo Isufi

One thought on “Humbur në dashuri… (Lost in love … – ପ୍ରେମ ମାଗେ ସମର୍ପଣ …) – Rajashree Mohapatra / Përktheu në shqip Delo Isufi

Leave a Reply to Alby Raymond Parackal Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s