Poezi nga Petraq Risto

Poezi nga Petraq Risto

 

***

Jam në kthim: pik shiu drejt detit
E di që do bie në krahun e një pulëbardhe
Që më pa në sy vitin e kaluar.

Jam pulëbardhë
Ende e kam në sy shikimin e një burri
E quante kthimin flirt.

 

TË VONUARIT…

Vonesat janë huqe stinësh
Duke jetuar mes stinëve dhe njerëzit vonojnë.
Të Vonuarit lindin skllevër: plagë kanë lirinë.

Secili prej nesh bën pjesë te Të Vonuarit
Mbytur në klithma befasimi, pasthirrma zhgënjimi
Vonesat janë huqe stinësh
Për njerëzit Vonesa: Histori Gabimi.

Para-ardhësit shpikën Paranë për ti bërë Pasardhësit: Të Vonuar
Tashmë gjithçka duhet blerë dhe vetja do paguar.
Vonesa: shpikje e nxitimit, rrëzohemi duke menduar.
Të Vonuarit s’arrijnë dhe kur janë duke vrapuar.

Qeveritë i njohin alienët: nuk na lënë të lidhemi me ta
Nga frika se mësojmë Të Vërtetën për Vonesat e Mëdha.

Dhe mund të lind Kryengritja e Vonesës…

Të Vonuarit janë shumë: shkojnë e vijnë në shkallare sistemesh
Vishen e zhvishen nga mantele simbolesh
Dhe vrapojnë në rrugë festivë para galopit të demave
Duke pritur t’u ngulen brirët në ijet e vonesave tokësore.

…të lind Kryengritja e Vonesës.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s