Shprehje frymëzuese nga Nënë Tereza

Shprehje frymëzuese nga Nënë Tereza

 

 • “Të duash do të thotë të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe.”
 • “Mos i prisni kryetarët. Bëjini gjërat vetë, njëri për tjetrin.”
 • “Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për t’u thënë, por jehona e tyre është vërtetë pa fund.”
 • “Vuajtja është dhuratë e madhe e Zotit.”
 • “Duhet të flasim më pak. Një vend për t’u lutur nuk është vend për thashetheme.”
 • “Unë nuk lutem për sukses. Kërkoj plotësinë e fesë.”
 • “Nëse i gjykoni njerëzit, nuk keni kohë t’i doni ata.”
 • “Folu butësisht njerëzve! Tregoje mirësinë në fytyrë, në sy, në buzëqeshjen tënde, në ngrohtësinë e buzëqeshjes tënde, gjithnjë të kesh buzëqeshje gazmore! Jep jo vetëm kujdesin, por edhe zemrën!”
 • “Ne s’mund të bëjmë dot gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe.”
 • “Nuk ka rëndësi sa shumë jemi të angazhuar të bëjmë, por sa shumë dashuri vendosim në të.”
 • “Po prisja të isha e lirë, por Zoti ka planet e Tij.”
 • “Çfarë mund të bësh për të promovuar paqen në botë? Shko në shtëpi dhe duaje familjen.”
 • “Ne nuk kemi nevojë për armë dhe bomba që të sjellim paqe në botë. Kemi nevojë për dashuri dhe dhembshuri.”
 • “Disa njerëz vijnë në jetë si bekim. Disa të tjerë vijnë si mësim.”
 • “Nëse jeni të dekurajuar, kjo është një shenjë e krenarisë, sepse kjo tregon se keni besim në fuqitë tuaja.”
 • “Gjithmonë kur takohemi me njëri-tjetrin le të buzëqeshim, buzëqeshja është fillimi i çdo dashurie.”
 • “Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”
 • “Në qoftë se ne të vërtetë duam të na duan, duhet të mësojmë se si të falim.”
 • “Dashuria fillon duke u kujdesur për më të afërmit.”
 • “Varfëria më e tmerrshme është vetmia dhe ndjenja e të qenit pa dashuri”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s