Kalendari poetik: Mario Benedetti (1920-2009) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Mario Benedetti

Kalendari poetik: Mario Benedetti (1920-2009)
Sot, më 14 shtator, është 99 vjetori i lindjes së Mario Benedetti-t, poet, eseist, shkrimtar dhe dramaturg uruguaian. Prindërit e tij qenë mërgimtarë italianë; për mbijetesë filloi punën qysh në moshën 14 vjeçare dhe arriti me qënë ndër poetët më të dëgjuar latino-amerikanë. Pas grushtit ushtarak të shtetit të vitit 1973 u detyrua për shumë vite të jetonte larg Uruguajit. Vend i vogël Uruguaji, por ka nxjerrë poetë me famë botërore. Përzgjodha këtë poezi prej tij:

KARAKTERE

Një njeri
i lumtur
është një më tepër
në grupin
e njerëzve
të lumtur
një njeri i trishtë
nuk ngjason
me asnjeri
të trishtë.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s