Poezi nga Sokrat Habilaj

Poezi nga Sokrat Habilaj

 

NAIROBI, GUSHT 2019

Në një tavernë nate, unë dhe ti,
Po trokasim gotat me dy negër.
Gruaja përballë thotë:-Dua të pi,
E të deh dy njerëz ngjyrë tjetër!

Ne jemi të zinj, thotë dhe qeshë,
Po ti dyshon në ca grimca flirti.
-Këtë ngjyrën tuaj se mora vesh,
Unë i bie shkurt:-Ngjyrë meiti!

-Ne jemi një natë e butë Afrike,
E dy pika vere i ndrijnë në gju.
-Ngjyra juaj më duket shpikje,
-Meit, meit, -them unë kuturu.

-Meit!,-thotë pa kuptuar asgjë,
E kur qeshë duket si një shpirt.
Ndërsa i trokasim gotat me të,
Më thotë:-Dua të puth një meit!

Më del para një pirg, një rrasë,
-M’u hiq!- i them, bërë më dhè.
Po ti thua:-Meit s’ka kthim pas,
Ndërsa asaj i thua:-Ja ku e ke!

Papritur burrit në gjunjë i ulet,
E hëna djegë si diell gjysmak.
-I do dhe më të zjarrta puthjet?
Bëju meit, të paktën një çast!

Në një tavernë nate, unë dhe ti,
Po trokasim gotat me dy negër.
Gruaja përballë thotë:-Dua të pi,
E të deh dy njerëz ngjyrë tjetër!

Unë shoh sytë e tu, si nata e saj,
Ti prapë thua:-Ke grimca flirti!
Në këtë natë Afrike në një skaj,
Vërtet që i falen trillet një meiti!

 

Gratë që njoha

Të kam thënë se gratë që unë njoha,
Ishin të gjitha grimca kristali në eter.
Të lumtura ishin, të trishta ndoshta,
Ndoshta, askush s’i lexoi asnjëherë.

Të gjitha, të gjitha pa asnjë mungesë,
Ndiheshin të plota me burrin përbri.
Në ndodhte që ata i prisnin në besë,
Askush nuk mendoi të bënte tradhti.

Gratë që njoha, këto lumturi pa cak,
A thjesht këto hënëza që s’bëjnë zë.
-Ndiheni të lumtura, i pyeta një çast,
-Jam e vetmuar!- thanë një nga një.

Gratë që njoha, ndoshta qenë dhimbje,
-Po ti, ndihesh vetëm?- pyes së koti.
Ti më buzëqesh.-Mos prit përgjigje,
Ai që i pyeti, nuk ishte bashkëshorti!

 

DIKUR ISHTE KËSHTU

Në germa, i kam kthyer dikur gratë,
Dhe germat në gra i ktheja më herët.
Ndoshta doja që të fshihja çdo mëkat,
A shpikja flirte, ndryshe nga të tjerët.

Në germa, gratë dikur i mbaja pezull,
Më pas u bënë si gra, të gjitha germat.
Po erdhe ti dhe më prishe çdo rregull,
-Jam germa!Jam gruaja! Leri ëndrrat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s