Muzeu Historik Kombëtar Tiranë dhe Shoqata “Dedë Gjon Luli” Malësia, Tuz, me rastin e 104 vjetorit të rënies së Heroit të Popullit Dedë Gjon Luli, organizojnë shfaqjen e filmit dokumentar kushtuar kryengritjes së vitit 1911

FTESË Muzeu Historik Kombëtar Tiranë dhe Shoqata “Dedë Gjon Luli” Malësia, Tuz, me rastin e 104 vjetorit të rënies së Heroit të Popullit Dedë Gjon Luli, organizojnë shfaqjen e filmit dokumentar kushtuar kryengritjes së vitit 1911. Në Tiranë, datë 21 … Continue reading

Poezi nga Vasil Tabaku

Poezi nga Vasil Tabaku   PËRSËRI DHE PËRSËRI Kisha ardhur përsëri… E njejta buzëqeshje Vishte dhimbjen time Prej tradafilash Bota Ishte persëri e njëjtë Po aq e mërzitëshme Dhe vrasëse… Prej gurësh, Pëshpërimash dhe baltë Prej qiejësh Dhe yjesh të … Continue reading