TË MË PUSHTOSH SI NJË DALLGË / Poezi nga Armenida Qyqja

Poezi nga Armenida Qyqja

 

TË MË PUSHTOSH SI NJË DALLGË

Në bregun e vetmisë sime të pres,
si një shkëmb i tharë për një valë
Hënës i lutem, tek unë të të sjellë,
të tërën të më pushtosh si një dallgë.

Ditë-shekuj që nderen në pritje,
lotin e mallit tresin nëpër valë
Lutje i dërgojnë hënës dhe hyut të detit,
pranë, tek unë të të sjellin këtë natë…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s