MË THUAJ / Poezi nga Neviana Shehi

Poezi nga Neviana Shehi

 

MË THUAJ

Kur bie shi pa pushim
dhe muret e jetës zgjaten atje tej,
kur udhët zhduken në mjegull,
erërat e kohës më vijnë kundër
e dritë nuk shoh,
ti më rri pranë,
merr fymë thellë,
më thuaj: “je e bukur”.

Kur dhimbja më rrethon,
zemërimi më mbulon
dhe fle me brengat,
mos ma fshi lotin.

Përqafomë,
më thuaj: “je e bukur”.
Merrmë një pikë lot
dhe mbille.
sa lule e bukur do çelë!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s