Kalendari poetik: Carlos Ruiz Zafón 25 shtator 1964 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Carlos Ruiz Zafón

Kalendari poetik: Carlos Ruiz Zafón 25 shtator 1964

Ndër poetët që kanë datën e lindjes më 25 shtator, përzgjodha spanjollin e famshëm Carlos Ruiz Zafón. Shkrimtar, poet, skenarist spanjoll, u lind në Barcelonë, si sot, 55 vite më parë. Fitoi famë me romanet e tij dhe nga viti 1993 jeton pjesën më të madhe të kohës në Los Angeles, ku punon kryesisht si skenarist. Ja shqipërimi që kam për sot:

ËSHTË ZËRI YT

Është zëri yt që më qetëson.
Mënyra si më flet, si më thërret,
emrat përkëdhelës që përdor për mua.
Edhe sepse mund të të përfytyroj kur nuk të shoh.
Marr me mend si i lëviz buzët.
Dhe je ti.
Dhe kur është fjala për ty, nuk di se ç’më ndodh.
Sado ta përmbaj veten, kur është fjala për ty,
unë jam i lumtur.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s