Me mendje – Enertin Dheskali / Shkëputur nga vëllimi poetik “Gjak në kozmos”, 170 faqe, 140 poezi, 2010

Poezi nga Enertin Dheskali
 
 
Me mendje
 
Me mendje afrohem shpeshherë pranë teje
Dhe duart që më dridhen t`i lidh në bel,
Kopsat e këmishës t`i shkopsis me mendje
Gjersa gjoksi i njelmtë, mbi sy më del.
 
Me mendje të prek ngadalë dhe s`ngopem
Duke puthur çdo centimetër të trupit tënd,
Ti me flet dhe unë nga ëndrrat zgjohem,
Imazhi yt në një cep të shpirtit zë vend.
 
Me mendje notoj në detin e së ardhmes,
Mbi buzën e rreshkur, ndiej puthjen tënde,
Se di pse peng i drojtjes vazhdoj të mbes,
Pse të kam të timen vetëm me mendje…
 
Marrë nga vëllimi i tretë poetik, “Gjak në kozmos”, 170 faqe, 140 poezi, 2010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s