ΤHËRRMOHEM – Poezi nga Roula Triantafullou / Përktheu në shqip Petro ÇERKEZI

Poezi nga Roula Triantafullou

 

ΤHËRRMOHEM

Gjethe të verdha, gjethe të shpërndara janë ditët e mia.
Ujë që kullon në pëllëmbët e mia.
Në re të plasaritura e fsheha ëndrrën time.
Në rërë me brukë.
Dhe sezonet, zakone në kohë.
Peizazhe gri në korniza,
Një degë e thyer.
Veriu mban thikë.
Unë rrjedh gjak.
Era godet kanatet e derës.
Në gishtat e mi, prekja e natës.
Në dritën e përgjumur të hënës,
Ti ike me zbaticën.
Dhe më mbeti në buzë njelmësia.
Një e vërtetë e thyer.
Para agimit.
Ja ngul sytë dhe bëhem thërrime.

 

Shqipëroi: Petro ÇERKEZI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s