PALETA / Poezi nga Luan Rama

Poezi nga Luan Rama

 

PALETA

Ka ngjyrë të zezë, të zezë,
“azin”, bojë Kine, e zezë karboni,
ka ngjyrë të kuqe, të kuqe,
“ekarlat”, “karmin”, “vermeij”, ngjyrë shege,
e pastaj ka të bardhë,
fustani i nuses që ka munguar
të kerkuar dhe të përzënë,
të klithur dhe të dëshiruar,
është gjaku i piktorit,
shtresë mbi shtresë,
ku një jetë e tërë mpikset.
Endërr pas ëndrre
gëzim pas trishti
në një pagjumësi të pafund…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s