Shtëpia Botuese “ADA” merr pjesë në Panairin e Librit “Tiranë – 2019” / Nga: Roland Lushi

Shtëpia Botuese “ADA” merr pjesë në Panairin e Librit “Tiranë – 2019”

Shtëpia Botuese “ADA” merr pjesë në Panairin e Librit “Tiranë – 2019” përmes gjithë prezantimeve të saj, në prozë, poezi dhe gjini të ndryshme Letrare, publikime të suksesëshme dhe të pritura mirë nga lexuesi. Në stendën e saj, Shtëpia Botuese “ADA” do përfaqësohet me  rreth 100 botime të reja të vitit 2019, por dhe prezantimi i librave më të mirë ndër vite. Risia që sjell përmes botimeve më të fundit, ështe se përmes prurjeve dhe autorëve, vazhdon të promovohet vlera estetike dhe artistike e artit të shkruar, sfidat e përballjes  me artin më bashkohor, si dhe promocion i kulturës së librit shqip në mbarë trevat shqiptare, diasporë dhe me gjerë.

Jeni të mirëpritur ne festën e Librit Shqip!

 

Roland Lushi

PROGRAMI I VEPRIMTARIVE TOENA NË PANAIRIN E 22-TË TË LIBRIT 13-17 NËNTOR 2019 / Nga: Irena Toçi

Të gjitha veprimtaritë e mëposhtme do të zhvillohen në stendën e Botimeve Toena

 

E mërkurë, 13 nëntor

Ora 17:00 Promovimi i i “Princi” i autorit Niccolo Machiaveli, përkthyer nga Ali Hashorva.
Ora 18:00 Prezantimi i librit studimor “Paqja e nevojshme” përgatitur nga Paolo Rago, përkthyer nga Diana Çuli, në bashkëpunim me Ambasadën Italiane në Tiranë dhe Institutin Italian të Kulturës.

Autorë në stendë:

11:00 Zija Çela
12:00 Fatos Kongoli
16:00 Ilir Hashorva
17:00 Paolo Rago
18:00 Fatos Kongoli
18:00 Ilir Hashorva
19:00 Paolo Rago

E enjte, 14 nëntor

Ora 12:00 Promovimi i romanit “Serra – shpirti i Pontit” i autorit grek Janis Kalpuzos, përkthyer nga Kristo Pulla, në bashkëpunim me Ambasadën Greke në Tiranë (me praninë e autorit).
Ora 18:00 Promovimi i romanit “Lavjerrësi i qytetit” i autorit Zija Çela.
Ora 19:00 Promovimi i romanit “Dëmtuar gjatë rrugës” i autorit Besnik Mustafaj.

Autorë në stendë:

11:00 Zija Çela
12:00 Fatos Kongoli
13:00 Janis Kalpuzos
17:00 Namik Dokle
18:00 Fatos Kongoli
19:00 Zija Çela
20:00 Besnik Mustafaj

E premte, 15 nëntor

Ora 13:00 Promovimi i vëllimit me tregime “Njeriu i mirë” i autores Lefteri Gjoshe.
Ora 12:00 Promovimi i librit “Kostandinopoja” i autorit Philip Mansel, përkthyer në shqip nga Zana Harxhi.
Ora 16:00 Promovimi i vëll të 8-të të Ditarit të akademikut Rexhep Qosja.
Ora 17:00 Promovimi i romanit “Këmbët e derrit” i autorit slloven Tadej Golob, përkthyer nga Nikollë Berisha, në bashkëpunim me Ambasadën Sllovene (me praninë e autorit).
Ora 18:00 Promovimi i vëllimit me tregime “Kambanat e së dielës” i autores Anna Kove.
Ora 19:00 Promovimi i librit “Rruga për t’u bërë dikushi” i autorit Adem Tamo.

Autorë në stendë:

11:00 Namik Dokle
11:00 Besnik Mustafaj
12:00 Fatos Kongoli
14:00 Lefteri Gjoshe
13:00 Zana Harxhi
16:00 Dhimitër Anagnosti
17:00 Anna Kove
18:00 Fatos Kongoli
18:00 Tadej Golob
19:00 Anna Kove
20:00 Adem Tamo

E shtunë, 16 nëntor

Ora 11:00 Promovimi i vëllimit me poezi “Tingulli i heshtjes” i autorit Ardi Omeri.
Ora 12:00 Promovimi i romanit “Nëntorë të portokalltë” i autorit Toni Agolli.

Autorë në stendë:

11:00 Zija Çela
12:00 Fatos Kongoli
12:00 Ardi Omeri
13:00 Toni Agolli
17:00 Anna Kove
18:00 Fatos Kongoli
19:00 Adem Tamo

 

Irena Toçi
Drejtore e përgjithshme

Botimet Toena
Rruga “M. Gjollesha”
K.P. 1420
Tirane – Albania
Tel. ++355 422 40 116
Cel. ++355 68 20 677 11
botimet.toena@gmail.com
redaksia@toena.com.al
irena.toci@gmail.com

www.toena.com.al
www.facebook.com/botimet.toena
https://twitter.com/TOENABOTIME1
www.instagram.com/botimet_toena