Atje, ku lind Dielli / Poezi nga Neviana Shehi

Poezi nga Neviana Shehi

 

Atje, ku lind Dielli 

Vështrimet kapërcejne detin
e kacavirren bregut të pritjes,
për të përqafuar tokën,
Tokën…, që ka shijen
e qumeshtit të gjirit,
që mban aromë nëne.
Sa dete kaluam
ne bijtë e shpresës,
me trasta hallesh mbi supe,
me drita horizontesh të fikura,
me agime të vakëta
e sytë e pagjumë.
Dhe ja…
Tani jemi si pemë të ndrojtura
me degë e gjethe kësaj ane,
por me rrënjë të thella atje,
atje, ku lind Dielli!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s