Kalendari poetik: Patricia Kathleen Page (1916-2010) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Patricia Kathleen Page

Kalendari poetik: Patricia Kathleen Page (1916-2010)

Shkrimtare, poete, skenariste, gazetare, artiste kanadeze, autore e mbi 30 librave me tema nga më të ndryshmet, u lind më 23 nëntor 1916. Fituese e shumë çmimeve për librat e saj. Ja një poezi nga poetja kanadeze:

KJO MJESHTËRI E VËSHTIRË

Dylli u shkri
por ëndrra e fluturimit
vazhdon.
Unë, Ikarus, sado mbërthyer mirë
brenda trupit tim
një pjesëz e ndritshme është tek unë
ku një zog
natë pas nate nëpër yje
ndërsa unë fle
shpalos flatrat e tij prej fantazme
dhe stërvitet.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s