Poezi nga Rudina Muharremi Beja

Poezi nga Rudina Muharremi Beja   Dridhje… Shkundet dheu, ekspertët…, kurajshëm numërojnë dhimbjet e mëdha; Pallate të pabanueshme Shtëpi të pabanueshme … zemra të pabanueshme…   Çaste… Në kete botë, erdhëm pa miratim, por përditë, autorizoj veten të më dojë, … Continue reading

Poezi nga Suzana Malaj

Poezi nga Suzana Malaj

 

Denoncim

Tensionimi i nofullave
i tronditi eshtrat e palëvizshme të kokës,
i drodhi!
Ashtin ballor e lëkundi me 6 gradë!
Ashtin muror e shkundi!
Pasiguri e madhe në ashtin tëmthor,
në lodrën e veshit…
Dëgjohen kërrcitje në murin e mesëm,
në dy zbrazëtirat e syve…
Ka diçka që nuk shkon me rrëshqitjet,
ka diçka që nuk shkon!
Nofulla e poshtme që është e lëvizshme
vazhdon shtrëngimin si darë…
Sa shtrëngim barbar!
Denoncoj eshtrat si bigë të fytyrës
në krahun e majtë e të djathtë
hap dosjet…
e shpall gjendjen e jashtëzakonshme!
Ashti i lotit shpërthen erozionit
në ashtin e mollëzave!
Lidhja e fortë suture e eshtrave të kokës
shpërbëhet në dridhje 8 – ballë!
Nuk jam mirë por muskujt e gjuhës
janë tharë deri në rrënjë,
kocka e epiglotit ka pësuar krisje…
Ky pragdimër po i jep shenjat në kokë
e po më çmend!
A mund të çlirohem nga nofullat?!

 

Bebëzat e syve

Bebëzat e syve u zmadhuan
sikur donin ta pinin dritën
në formën e kupës së hyut!
Sa të bukura bebëzat!
Gati shpërthejnë perimetrin e syrit
alfabetit me sensorë të përndezur!
Të zhveshura mendimet – rreziku i zjarrit
cënon territoret e kokës…
Ndërgjegjia manipulohet me barrierat e shikimit në sy
tkurren bebëzat duke thyer kupën e hyut!
Foton për foton kontrollohet drita
e sytë bëjnë dërgesën e parë në tru
nga vendet e klasit të parë…
Më pas dërgesa e dytë
dhe e treta dërgesë
përcaktojnë marzhin e gabimit…
Qajnë sytë…
Sa të bukura bebëzat !

 

E pamundur

E pamundur të ekzistojë një vullnet i vetëm
ka të paktën dy vullnete që censurojnë njëri – tjetrin
brenda një koke…
Kanë ndarë hemisferat – ndërsa unë orvatem
për të vepruar tri blloqe më tutje
aty ku gjendet “Pika e Zotit”!
“Busulla” prapa veshit më kërkon letrat
ndërsa anashkaloj fjalët e gjysmës së rruzullit
për të kaluar në gjysmën tjetër…
Brenda dy gjysmave
ka një lloj censurimi që m’i gozhdon shqisat
e më bën gjimnastikën e muskujve!
Të paktën kështu më duket
s’po e gjej formën e një vullneti të vetëm
në trajtën e plotë të rruzullit
Çudi dhe globi ka një lloj censurimi
mes Perëndimit e Lindjes
Kërkesa legjitime e një vullneti të vetëm
është kaq i pamundur
sa brenda globit – zonat e minuara
hidhen në erë brenda kokës!