Shkruaj për mua ( WRITE FOR ME) – Maria Miraglia / Përktheu në Shqip: Irsa Ruçi

Poezi nga  Maria Miraglia

 

Shkruaj për mua

(WRITE FOR ME)

Shkruaj për mua një poezi dashurie
kur hëna
dekorohet me shkëlqimin
e perlave të errëta.
Shkruaj për mua një poezi dashurie
kur erërat
butësisht lëvizin degët
luajnë serenatat romantike.
Shkruaj për mua fjalët e dashurisë
kur valët
si fëmijë të gëzuar
luajnë me njëri-tjetrin
dhe dritat e para të agimit
me pëshpëritjet e harabelit dhe papagallit
duke sjellë meloditë më të bukura të dashurisë
si lajmëtarët që do të vijnë
në dritaren time
duke kënduar këngën e tyre
për të më treguar
se ti mbledh për mua
më të ëmblat fjalë të dashurisë.
Kur vesa e mëngjesit
butësisht do të zgjojë
duke prekur me dritën e saj
lulet ende të përgjumura
në fushat e pafund.
Dhe ende shkruaj për mua fjalët e dashurisë
kur horizonti
në përqafimin e pambarimtë
puth qiellin.

© Maria Miraglia
(Translated from English to Albanian by Irsa Ruçi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s