Media shqiptare sot / Poezi nga Flutura Açka

Poezi nga Flutura Açka

 

Media shqiptare sot

Por në këta tridhjetë vjet mjerisht ajo shpesh:

Politikës,
ia shkëlqeu lustrinat,
ia pastroi hajninë,
ia mbërtheu lidhësat,
ia mbuloi hijen
ia duartrokiti pabesinë,
ia puthi dorën
ia pudrosi fytyrën
ia ndreqi shëmtinë.

Fendët e saj na i shiti për ngjarje kombëtare,
mjerimin e saj na e shiti si frymë feste,
padijen e saj si filozofi iluministe

Tani të fillojmë nga e para
të mbrojmë fjalën,
me të dhe lirinë.

 

Foto: “Merimanga” nga Louise Bourgeois, Voorlinden dhjetor 2019, e përdorur këtu në kuptimin metaforik si ilustrim

One thought on “Media shqiptare sot / Poezi nga Flutura Açka

Leave a Reply to ALMA DELIĆ_HALAR Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s