Poezi nga SITI RUQAIYAH HASHIM / Përktheu në shqip ERINA ÇOKU

Poezi nga SITI RUQAIYAH HASHIM

 

CIRKU 2

Ah! Ai magjistar i vjetër
Duke bërë cirk sërish
Të gjitha lojërat e tij filluan ashtu mrekullisht
Por tashmë nuk janë
Veçse truke të përsëritura
Për të shpëtuar lëkurën e vet.

Dhe ata të magjepsurit
Thellë nën magjinë e tij
Tundin kryet
Duartrokasin
Brohorasin
Së paku, drejtësia po vihet në vend!

Sa keq
Ata nuk janë zgjuar nga gjumi
Nuk janë zgjuar nga makthet ende të papara
Nuk janë shëruar nga magjia e tij e parë.

Ciao! Unë nuk kthehem pas.

 

CIRCUS 2

Ah! That old wizard Playing circus again All his weird acts started Suppossedly amazing But its not more Than recycle acts To save his skin

And those bewitched Deep under his spell Nodding Clapping hands Shouting

At last, justice is served!

Too bad They haven’t woken up from sleep Havent woken from unseen nightmares Havent been healed from his first spell

Ciao! I am not going back.

 

NDËR VËSHTRIMET E VJEDHURA

Faleminderit
Për shqiptimin e drejtpërdrejtë
Bukuri
Helmim
Dhe kërcënimin e mëndafshtë të dashurisë
Ndër vështrimet e vjedhura
Dhe shakatë mizore
Që ti i nxirrje
Prej poezive
Gjithsej teksa
Shpërthenin
Fishekzjarrë ndërkontinentalë
Ende më merren mendtë
Prej mosbesimit

Teksa kuptoj
Dhimbjet dhe plagët e tua
Nuk mund të mos ndihem në faj
Kur kujtoj historitë
E heroizmit dhe të zemërthyerjeve
Të Etërve në Gallipolli

 

BETWEEN STOLEN GLANCES

Thank you For spelling out directly Beauty Intoxication And the silky thread of love Between stolen glances And cruel jokes Which you used to pour out In poems All these while That sparked Inter-continental fireworks While I am still dazed With disbelieve

Fathoming Your pains and wounds I can’t help feeling guilty Remembering stories Of heroism and heartbreaks Grandfathers of Gallipoli

 


Përktheu në shqip ERINA ÇOKU
COPYRIGHT RESERVED.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s