ERDHE SI NJË LETËR DASHURIE / Poezi nga Enertin Dheskali

Poezi nga Enertin Dheskali

 

ERDHE SI NJË LETËR DASHURIE

Të gjeta krejt rastësisht në një varg,
Hyre në ëndrrat e mia me një letër dashurie,
Veç vetmisë nuk kisha pranë askënd,
Erdhe e paftuar, fllad që trokiti si një thirrje.

Kostumi i dhimbjes më shtrëngonte në zemër,
Për botën e pistë aq shumë kisha dhënë,
Erdhe ti dhe ndjenjat m’i ule në prehër,
Teksa i heshtur lotoja duke dëgjuar këngë.

Të gjeta krejt rastësisht në një varg,
Imazh i fshehur ëmbëlsisht në letra dashurie,
Mu përplase fort në shpirt si një dallgë,
U trete në gjak, u bëre det i thellë përjetësie…

-ENERTIN DHESKALI-
(13 Janar 2020)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s