Kalendari poetik: Anne Brontë (1820-1849) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Anne Brontë

Kalendari poetik: Anne Brontë (1820-1849)

Shkrimtare britanike, motra e shkrimtareve të njohura Emily dhe Charlotte Brontë. Vdiq mjaft e re, ishte koha kur tuberkulozi bënte kërdinë. Sot, në Angli, festohet 200 vjetori i lindjes së poetes. Ja një poezi prej saj:

NATA

Më pëlqen kur vjen nat’e heshtur,
Ëndrra të bukura sjell plot,
Që sytë e mi të magjepsur,
Ditën, zgjuar, s’i shohin dot!

Madjé dhe veshi, një zë dëgjon
Që vdekja me kohë ka mbytur;
Dhe shpres’e ngazëllim më pushton
S’ndjehem më vetëm, e mërzitur.

Prej vitesh është në varr ai,
Njeriu që desha aq shumë,
Veç ëndrrat ma sjellin përsëri,
Dashurin’e zemrës tek unë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s