Kalendari Poetik: Ana Peréz Cañamares 1968 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Ana Pérez Cañamares

Kalendari Poetik: Ana Peréz Cañamares 1968

Shkrimtare dhe poete spanjolle, sot më 22 janar mbush 52 vjeç. Libri i saj i parë, përmbledhje poetike me titull “La alambrada de mi boca” (“Teli me gjemba i gojës sime”) u botua në vitin 2007.
Ja një poezi e saj:

DËRGOJMË SMS

Dërgojmë sms,
e-mail
statuse në faqet tona

njësoj, si lundërthyerit
në det shishet e tyre lëshojnë.
Lusim që të shpëtojnë

prej ishujve tanë pa plazhe.
Ku si gjithmonë, vinë baticat,
turistët e kurreshtarët e shumtë

dhe vetëm ndonjëherë,
dikush, mes turmës,
merr vesh ç’kemi shkruar.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s