Së shpejti -3 (NỒNG NÀN ƠÍ – 3) – Poezi nga TỐNG THU NGÂN (MIMOSA TÍM) / Përktheu në shqip Rustem Mati

Poezi nga TỐNG THU NGÂN (MIMOSA TÍM)

 

Së shpejti – 3

I dashuri im …, i apasionuar
Sonte jemi me të
Qielli është i përkulur
Në verandë hëna është e artë

Përshëndetje, natë e egër
Në një ëndërr të ëndërruar
Dashuria ime është një shkretëtirë
Bie poshtë në jetën e pamasë.

Ankohemi për njëri-tjetrin
Dashuria ka shumë ngjyra
Jeta aromatike,  Oi…
Marr nga lart

Duke u ankuar për të qenë me ju
I japim paqe njëri-tjetrin
I japim njëri-tjetrit mijëra rënie
të zjarrta dhe nxitëse.

Foshnjëri pasionante,  pasionante
të apasionuarit pasion
Thirrje piano nate
Këngë falas dashurie.

I dashuri im … i apasionuar
I japim njëri-tjetrit ëndrrën e artë
Parajsa nuk është larg
Edhe pse ne jemi të kësaj bote …

I dashur … pasionant …
I dashur … pasionant …

 

NỒNG NÀN ƠÍ – 3

Nồng nàn ơi… nồng nàn
Đêm nay ta bên nàng
Đất trời say nghiêng ngửa
Ngoài hiên trăng đã vàng

Nồng nàn ơi đêm hoang
Trong giấc điệp mơ màng
Tình ta là hoang vực
Rớt xuống đời thênh thang

Nồng nàn ta cho nhau
Tình yêu có muôn màu
Ơi mật đời thơm ngát
Ta hái từ đỉnh cao

Nồng nàn anh bên em
Ta cho nhau êm đềm
Cho nhau nghìn thác đổ
Rạo rực và xôn xao

Nồng nàn em nồng nàn
Nồng nàn anh nồng nàn
Đêm thu dương cầm gọi
Khúc nhạc tình miên man

Nồng nàn ơi… nồng nàn
Cho nhau giấc mơ vàng
Thiên đường không xa lắm
Dẫu ta người thế gian…

Nồng nàn ơi… nồng nàn…
Nồng nàn ơi… nồng nàn…

Përktheu në shqip Rustem Mati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s