DUKA, I HUMBURI I PASIONEVE / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi

 

DUKA, I HUMBURI I PASIONEVE

Poet!
Kush e hekurosi njeriun?
Në krijimin e tij pragmatist.
Vishe Dukën e zhubrosur..
Thirre, ja atje e ke…
Shiko sa i pafajshëm duket?
I humburi i pasioneve…, eh Dukë?!!
Tu dha rasti dhe ti guxon e zhvesh poet?
Shikoje të nxehur, sa është s’kuqur,
me avujt e vet ngrohet i shkreti drakos…
Kërkon hathikanen e tij turbullirës mendje.
Hej Poet
Lëre Dukën të zhubrosur, të ngrirë, të mpirë..
Po qesh dhe Xhakonda që dikur, ish copë mermer!!?
I ka thyer rregullat dhe e dashura e Platonit…?!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s