Frymë / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi     Frymë   Dashuria ecën efektivisht në gjumin e heshtjes! Përjashtuar zhurmat, mbarsuar bredhjes së natës!? Persiatje damarësh, valëz – të kuqe psherëtimash… Në shkakun e pashkak, paramendim-thjeshtësimit! Somnambulistë kryeulur, lëvizjes së vetvetes fluturimit… Nga … Continue reading

Multilanguage poem by Rajashree Mohapatra

Multilanguage poem by Rajashree Mohapatra     ଖୋଜିବନି ସଖା !   ଖୋଜିବନି ସଖା ! ମତେ ପଉଷର ଝଡା ପତ୍ର ନିର୍ଜୀବ ଦେହରେ । ସେଠିଅଛି ଦହନର ଜ୍ୱାଳା ଟୋପା ଟୋପା ଲୁହ ଲୁଚେ କାକର ବିନ୍ଦୁରେ ।   ଖୋଜିବନି ସଖା ! ଜଳ … ସ୍ଥଳ … ଓ … Continue reading

FJALA E VËRTETË E POETIT (PARATHËNIE PËR POEZITË E JETON KELMENDIT ITALISHT) / Nga Dante MAFFIA, Itali – Përktheu nga origjinali Eda Agaj Zhiti

FJALA E VËRTETË E POETIT (PARATHËNIE PËR POEZITË E JETON KELMENDIT ITALISHT) Jeton Kelmendi ka një personalitet të pasur, interesat e tij janë të shumëfishta dhe si pasojë poezia e tij është e mbushur, aq sa ndonjëherë ke përshtypjen që … Continue reading