GJUHA E ERËS / Poezi nga Kozma Billa

Poezi nga Kozma Billa
 
 
GJUHA E ERËS
 
Sonte jam një anije me vela,
deti uturin,
kaçurrela dallgët,
thërmohen në shkëmbinj
në miliona skërkala,
anija ime pa busull
nën dëshirën e erës së tërbuar,
afrohet dhe i largohet bregut.
 
Dua të dal,
nuk dal dot,
gjuha e erës shpatë,
herë majtas e herë djathtas,
veri…,
jug…,
lindje…,
perëndim… .
 
Ndoshta një çast,
era do ta mbledh gjuhën,
atëhere unë do përkëdhel bregun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s