Trazim / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi
 
 
Trazim
 
O Shpirt, o trazim, rri i qetë…
Më hyn kudo, në tru e në trup,
ç” ndërlikon e fermeton, si turfullon!
Më ke marrë me vete
si një zog Malgjeri Shenjë”,
herë me zjarr e herë me hënë..
dhe sa kohë zemrën zhvendos,
ndër shkëmbinj yjet m” fundos.
Pse fundshpirtit më ke lënë, por çliromë…
vragën e zënë, më thuaj, ku shkojmë?!
Shpirt, o shpirt, qetësohu pak,
pushoje gjithë atë flakë që ndez në gjak.
Mos më ler gjetkë të harruar?
Oooo sa i çmendur je? Eja pak…,
nxiton, natëditë, ashtu tërbuar
qendra jote përherë e papërqëndruar.
Kthehu shpirt, rri këtu me mua. Zgjohu pra…
Thirr e thirr një gjysmë shkuar…
S’ më dëgjon. Je këtu, as më flet, as tregon…?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s