FJALËT E GJYSHES (Për të ndjerën Hjh Haëa Bee) – GRANDMA’S WORDS (for the late Hjh Hawa Bee) – Poezi nga Siti Ruqaiyah Hashim/ Përktheu në shqip: Ariola Jarazi Mani

Poezi nga Siti Ruqaiyah Hashim

 

FJALËT E GJYSHES

(Për të ndjerën Hjh Haëa Bee)

Kur isha e vogël
E ndiqja gjithmonë gjyshen
Kur shkonte në Pulau Pinang.
Gjithë kohës më buzëqeshte
Ndërsa më ledhatonte flokët
E shpupuritura nga era
Kur ishim në traget.
Gjyshja thoshte gjithmonë
Se unë isha mbesa e saj më e pashme
Dhe kur të rritesha
Do të behesha një grua e bukur dhe inteligjente
Sepse unë gjithmonë nuk rresht së pyeturi.
Gjyshja e përsëriste
Kur unë të bëhem një grua e bukur dhe intelligjente
Unë duhet të bëhem edhe një grua e mirë
Sepse të gjitha dhuratat që më kishte dhënë Allahu
Nuk duhej të keqpërdoreshin
Ne duhet të jemi gjithmonë
Të zgjuar
Dhe të mirë
Uau …
Ah, sikur gjyshja ta dinte
Sa e vështirë është
Të jesh e bukur
Inteligjente
Dhe e mirë!
Alfatihah- për gjyshen

 

GRANDMA’S WORDS (for the late Hjh Hawa Bee)

When I was small
I used to follow grandma
To Pulau Pinang

On the journey
she always smiled at me
While stroking my hair
blown by the wind
While on ferry

And grandma always said
I was her prettiest grandchild
And when I grow up
I will be a beautiful woman
And an intelligent one
Becau se I always ask her
Lots of questions

Grandma said again
When I become a beautiful woman
And intelligent
I must also become a good woman
Because all Allah’s gifts to me
Must not be misused
We must always be beautiful
Clever
And good

Wow!
If only grandma knew
How difficult it is
To be beautiful
Intelligent
And also good!

Alfatihah* for grandma

Note:
*prayers recited for the dead in Islam.

 

Përktheu në shqip: Ariola Jarazi Mani
From: Rerat E Sri Lavender Collection
Published by: Ditet E Naimit 2019.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s