Më prit / Poezi nga Ana Toma Agraja

Poezi nga Ana Toma Agraja
 
 
Më prit
 
Më prit,
aty ku rrezet e para të Diellit ledhatojnë e prekin të tuat andrra!
Vallëzojnë pendueshëm nën ritmin e kujtesës
të asaj fytyre të dashur, që dhemb deri n’gjoks!
 
Do zgjohesh i lumtur me sytë plot dritë!
Shikimi nga dritarja i heshtur do të jetë…
Do psherëtish përgjumësh, emrin tim lehtë…,
do qeshësh me veten, si është kjo jetë!
 
Më prit,
Dhe në mos ardhsha shpirtin tim do e ndjesh!
miliona kilometra larg prapë në andrra bashkë!
Një puthje mbi sy, do të ringjallem prapë
si rreze e fundit diell, zemrën tek ty e lashë!
 
Më prit, se unë nuk jam zgjuar ende…!
 
©️Ana Toma
February 12, 2020
11:39 PM
Cheshire, CT🇺🇸

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s