Poesia di Paola Iotti

Poesia di Paola Iotti   *** Spera anima mia di vagare nel blu assoluto appena lambito da evanescenti fiammelle, lontane. Ti vomitero’ da questi occhi eternamente spalancati e mai paghi a ricordarmi che esisto. Taceranno i pensieri implacabili testimoni dei … Continue reading

Autumn In Tirana ( Otono en Tirana) – Agron Shele / Traduccion: Felipe de jesus A herndez – Interpretation de Voz: Eden Soriano Trinidad

Poem by Agron Shele https://drive.google.com/file/d/10nrWDg3xWvrS74drt6SyM6JWsOAdZO_M/view Autumn In Tirana  Autumn, In Tirana that is lost in water creeks, Through extended water drips in the windows of crystals, In the abandoned benches from all this unrest In the naked trees all the … Continue reading

Poezia është vetë jeta me përmasat dhe dhimbjet  e saj! (Për vëllimin poetik “Nerthus“ të Marjeta Shatro-Rrapajt) / Nga: Bekim Alizoti

Poezia është vetë jeta me përmasat dhe dhimbjet  e saj! (Për vëllimin poetik “Nerthus“ të Marjeta Shatro-Rrapajt) Të bëhesh poet apo poete duhen gjëra dhe sende të thjeshta:laps,letër,heshtje,vetmi,ndërsa frymëzimi poetik është hyjnor dhe spontan,dhuratë e Pegasit Mitologjik dhe Muzës së … Continue reading