Të pagjykuarit e shekullit / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi

 

Të pagjykuarit e shekullit

Kur veprimet flasin dita hesht natë
dhe nata të humburit braktis.
Kur lirisë i përket kushtueshmëria
orët me buzët e varura heshtin mbi skelete
dhe sekondat e çmenduara që mezi presin pika,
në defekte teknike absolutisht qesharake.
Momente të tanishme shtrojnë hijet kthyer vetes
që veshëve t’ u shkrijnë heshtjet një nga një në kufje
Hijeve të pakapshme, pa supe,  pa shpatulla, pa sy,
pa gojë, të padëgjuara, te pagjykuarit e shekullit….
Krahëthyerit e uritur dashuritë shkojnë në spango
vrapojnë ndër fashot e tyre lidhëse gjymtyrësh,
notash minorene, humbin të mishtën gjithçkaje…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s