Rosat / Poezi nga Bilal Xhaferri

Poezi nga Bilal Xhaferri

 

Rosat

Në muzg të mbrëmjes rosat ndjellin njëra – tjetrën
dhe zbresin buzës së lumit së bashku me rrjedhën,
te bërylet e ledhinave, nën livadhet e gjelbër,
ku zbardhëllejnë në muzg mu si kokrrat breshër.

O, sa ngjyra të bukura kanë puplat e rosave!
Të duket sikur era i ka mbuluar me fletët e luleve,
që shkunden nga ledhinat sipër bujanave.

Ato kullosin dhe rrjedha i merr me vete, si buqeta,
poshtë ujërave të qelqta e të qeta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s