Kalendari poetik: Pedro Lastra 3 mars 1932 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Pedro Lastra

Kalendari poetik: Pedro Lastra 3 mars 1932

Poet dhe eseist kilian, sot mbush 88. Në vitin 1972 filloi të jepte leksione në Stony Brook University (USA), në vitin 1994 mori titullin “emeritus professor” nga ai universitet.

SHPJEGIMI TJETËR

Shpjegimin tjetër ndër ëndrra e shkruaj,
një zë që në letra e ruaj
dhe përgjigjem
me një varg të Robert Desnos:
Të kam ëndërruar kaq shumë sa e ëndërrt je bërë.

Spjegimi tjetër je ti, që fshehtaz ikën,
kur ditët e tua pranë më kalojnë pa qëndruar,
ndërsa flokët, era
në kujtesën time t’i shpupuris.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s