JETA IME ( E JONA), TAPET BARDH E ZI ME TË GJITHA NGJYRAT PREJ TINGUJSH … / Poezi nga Iliriana Sulkuqi

Poezi nga Iliriana Sulkuqi

 

JETA IME ( E JONA), TAPET BARDH E ZI ME TË GJITHA NGJYRAT PREJ TINGUJSH …

Fëmijërisht bëra gabime fëminore.
Në rini, asnjë gabim për t’u sharë.
Më pas, nuk e di, ku gabova-
si grua, apo si nënë…
….
Më pas, gabimet më ndoqën,
se mbeta te fëmija e lodrave
që botën rrotullon nëpër doçka
dhe kukullat i puth si të vërteta…

Më pas…
m’u harrua fëmijëria…
Më pas…
rinia m’u shkërmoq…
Më pas…,
papritur, e tashmja
s’më lë as në Ëndërr t’i shoh!
…:………..
Më pas…
Më erdhi e NESËRMJA…
Pa gabimet, deri më sot…

Iliriana- me të nesërmen e fëmijëve tanë
Brooklyn, 17 mars, 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s