Fytyra jote (IL TUO VOLTO) – Poezi nga Lucilla Di Stefano / Shkëputur nga vëllimi poetik “Ku qielli duket sikur prek detin” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Lucilla Di Stefano
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Ku qielli duket sikur prek detin” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
Fytyra jote
 
Në atë det me ngjyrë të kaltër,
jeshil dhe blu
një fytyrë më shfaqet, e dashur për mua.
Kaltërsia ngatërrohet me ngjyrën e syve të saj,
jeshilja pasqyron dritën e fytyrës
dhe në atë blu shoh flokët e saj të mrekullueshme.
Ndër valët e bardha shkumuese,
fytyra e saj lëkundet e buzëqeshur,
ndalet të shohë hapat e mia,
zemrën më qetëson
për të pranuar vështirësitë e jetës.
E largohet ngadalë
në atë det të pamasë
për të mbrritur atje,
ku qielli duket sikur prek detin.
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
IL TUO VOLTO
 
In quel mare dai colori azzurri,
verdi e blu
mi appare un volto a me caro.
L’azzurro si confonde con il colore dei suoi occhi,
il verde rispecchia la luce del suo volto
e in quel blu rivedo i suoi meravigliosi capelli.
Tra le onde bianche e schiumose,
il suo volto ondeggia sorridente,
si sofferma a guardare i miei passi,
rassicura il mio cuore
ad accettare le avversità della vita.
Lentamente si allontana
in quell’immenso mare
e laggiù arriverà,
dove il cielo sembra tocchi il mare.
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s