Asaj… / Poezi nga Ana Toma Agraja

Poezi nga Ana Toma Agraja
 
 
Asaj…
 
Askush dhe asgjë nuk ja kthen lumturinë
të fundit lumturi, kur qielli ish’plot yje!
Harrohet në natë, humbet nëpër ditë
për dritën e Diellit, paska nevojë!
 
Askush dhe asgjë nuk i hyn më në zemër,
me portën shkrumbuar, ndërtoi mure të lartë!
Mbyll sytë si sorkallja, ëndërron pranverën
udhëtime të anulluara n’havà…
 
Askush dhe asgjë nuk ja kthen buzëqeshjen,
sikur ta mbajnë nē krahë, plagët aty janë!
Penduar ecën, ngarkuar me dhimbje,
që i besoi dikur, dikujt, gjithçka pat!
 
Askush dhe asgjë nuk ja kthen lumturinë,
vdekur shpirtërisht, aspak nuk rënkon!
Pret kohën me Diell, që ti ngrohë andrrat,
si sot, si nesër, për të është tepër vonë…
 
©️Ana Toma Agraja
March 22, 2020
Cheshire, CT🇺🇸

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s