Nga dhomat e zemrës dhe mendjes ( Dalle stanze del cuore e della mente) – Poezi nga Felice Serino / Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Felice Serino   Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Dhoma e zemrës … Continue reading

Fluturimet e Ibis-it (I VOLI DELL’IBIS) – Poezi nga Rosa Maria Sciuto / Shkëputur nga vëllimi poetik “”Fluturimet e Ibis-It dhe poezi të tjera” ( Mision Ndërkombëtar Restore Hope – Somali- 1993-1994)” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Rosa Maria Sciuto   Shkëputur nga vëllimi poetik “”Fluturimet e Ibis-It dhe poezi të tjera” ( Mision Ndërkombëtar Restore Hope – Somali- 1993-1994)” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice … Continue reading

Shkretëtirat e fëmijërisë (I DESERTI DELL’INFANZIA) – Poezi nga Anna Scarpetta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Dëshirat e fëmijërisë” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Anna Scarpetta   Shkëputur nga vëllimi poetik “Dëshirat e fëmijërisë” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Shkretëtirat e fëmijërisë   Kurrë nuk … Continue reading

“E mirë!” (“Brava!”) – Poezi nga Alessandra Mugno / Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Alessandra Mugno   Shkëputur nga vëllimi poetik “Në fluturim” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     “E mirë!”   “Unë? Unë nuk jam … Continue reading

Flatrat e mia (LE MIE ALI) – Poezi nga Salvatrice Motta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Salvatrice Motta   Shkëputur nga vëllimi poetik “Flatrat e mia” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020     Flatrat e mia   Ku mund … Continue reading

Frymëzim poetik (L’ISPIRAZIONE POETICA) – Poezi nga Immacolata Motta / Shkëputur nga vëllimi poetik “Bota në të cilën endem” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Immacolata Motta Shkëputur nga vëllimi poetik “Bota në të cilën endem” – Finaliste në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020   Frymëzim poetik Frymëzimi vjen papritur: një … Continue reading

Poezi nga Kristaq Turtulli

Poezi nga Kristaq Turtulli   Poezi për BABANË Rrodhën dyzetepesë vite, Baba, që nuk je më. Shumë vendlindjen e doje, Gjithçka dhe, për vete asgjë s’kërkoje. Hijerëndë, me bukuri fisnike Kur ecje. Qyteti me respekt kokën përkulte. Mbasi falje mirësi, … Continue reading