Nga dhomat e zemrës dhe mendjes ( Dalle stanze del cuore e della mente) – Poezi nga Felice Serino / Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020

Poezi nga Felice Serino
 
Shkëputur nga vëllimi poetik “Nga dhomat e zemrës dhe mendjes” – Finalist në konkursin “Libri di-versi in diversi libri” organizuar nga Shtëpia Botuese “Libreria Editrice Urso” , Avola 2019- 2020
 
 
Dhoma e zemrës
 
Aty ruaj thelbin
primar –
frymën dhe misterin e saj
 
dhoma e zemrës është krijuese:
e sheh të veshur
me faqen e pamatë të detit
 
ku shkruajmë ëndrrat
me bojën e natës
 
ku frymojnë energji
nga dimensione
të tjera.
 
Nga dhomat e mendjes
 
E lë të dalë nga dhomat e mendjes
përbërjen e ëndrrave –
vetvetja rri pezull poshtë
tavanit
 
për të pushtuar hapësira të reja – Icarus i papërmbajtur
 
shkëputen nga muret me mua
zogjtë
 
si nga kanavacat e Mantegne- s.
 
*Andrea Mantegna, piktor (1431-1506)
 
Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti
 
 
 
LA STANZA DEL CUORE
 
custodirvi l’essenza
primaria –
il suo fiato il suo mistero
è creativa la stanza del cuore:
la vedi tappezzata
dalla immensa pagina del mare
dove scrivere i sogni
con l’inchiostro della notte
vi respirano sinergie d’altre
dimensioni
 
DALLE STANZE DELLA MENTE
 
lascio che esca dalle stanze della mente
la materia dei sogni –
un me stesso a librarsi sotto
il soffitto
per la conquista di nuovi
spazi – Icaro imperterrito
si staccano con me dalle pareti
uccelli
come dalle tele di Mantegna
 
*Andrea Mantegna, 1431-1506
 
 
 
Traduzione in lingua albanese a cura di Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s