MBAJE VETEN NË KOHË / Poezi nga Jeton Kelmendi

Poezi nga Jeton Kelmendi
 
 
MBAJE VETEN NË KOHË
 
Nëse je aty
Fati të vjen, të troket në dorë
çka t’i kërkon nga vetja,
të shikon deri ku të mbërrinë mundësia,
ti shihe pak edhe vetën.
 
Nëse mungon, dije se ke humbur
në vetëvetën, se nuk e ke më atë që do.
 
Rrugëtime të tilla bën kur s’ke
çuar pak vete të fati,
e Botën s’e njeh fare,
as Bota s’te përfill.
 
Nëse je këtu
koha të vjen, të troket në dritare
zgjohu nga vetvetja,
bëhu edhe ti pak kohanik
dhe mbaje veten në kohë.
 
Përndryshe
Shumëçka kthehet në pakgjë
e pak-ja bëhet hiç.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s