TË KAM NDJERË HERSHËM – COVID 19…. / Poezi nga Iliriana Sulkuqi

Poezi nga Iliriana Sulkuqi

 

TË KAM NDJERË HERSHËM – COVID 19….


(Të kam ndjerë hershëm,
Covid nëntëmbëdhjetë,
që kur më trete nga malli, dalëngadalë…
dhe rrufeshëm
ma bëre HARRESË – largësinë…)

Të kam ndjerë te Ëndrrat
që s’më le t’i prekja…
Dhe mallkoja veten,
Dreqin…, pse u zgjova…

Të kam ndjerë te Fjala
që ma vlove n’shpirt …
s’ma çove askund
si Paqe te Dashuritë…

Të kam ndjerë te HESHTJA
(si në karantinë),
më shumë se një BRITMË,
më shumë se ULËRIMË…
….
Çdo më bësh më shumë
sot, Corona – vi…?
Unë nuk kam më ëndrra
të m’i vrasësh ti…
– Larg nga shekulli im!

Iliriana, Brooklyn, NEW YORK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s