ключи от храма / Татьяна Теребинова

Татьяна Теребинова

 

ключи от храма

твоя душа – ключи
от храма тела твоего
тебя охраняет пепел небес
под куполом любви
твоя улыбка

смотрят в тебя, улыбаясь, зеркала
землицы лица
тебя просеят в глубину
нам ладаном дано
растаять в небесном камне,
что соломкой ранен
щеки прощёной – шелестят деревья
посохший посох мрака расцвёл
первой звездой

Тьму не кормите, кормите огонь / Татиана Вк

Татиана Вк   Тьму не кормите, кормите огонь Под замком, А как бьется, Как стучит. Мое сердце! А игра такая идёт Два шага назад. Один вперёд. К капищу. День сегодняшний По замыслу тайному Воздух с ядом Оцепенение дает. Мед разливают … Continue reading

Poesie di Anna Cappella

Poesie di Anna Cappella   ARMONIA DI VITA Gli occhi rincorrono il volo delle farfalle, liberi si posano sui prati fioriti; incantati ammirano lo spettacolo che si ripete, l’interpretazione della Natura, il riaffiorare della Primavera. Mi tuffo nel suo respiro: … Continue reading

Mark Simoni publikon librin “LUMI I VARKAVE TË VOGLA -Ese të shkurtëra për qytetin tim ”

Mark Simoni publikon librin “LUMI I VARKAVE TË VOGLA -Ese të shkurtëra për qytetin tim ”

Libri “LUMI I VARKAVE TE VOGLA -Ese të shkurtëra për qytetit tim ” përmbledh 30 ese për qytetin e tij të lindjes, dhe fëmijërisë së tij. Ky libër i shtohet titujve të tjerë, të librave:

Vepra të autorit

“Bujtinë e çmendur” -(Poezi),
“Të gjallët e vdekur” -(Tregime),
“Murgj të verbër” -(Tregime),
“Komshinjtë e vdekjes” -(Ese, Studim),
“Qyteti me një sy” -(Roman)’
“Karroca e vjetër e postës” -(Tregime),
“Treni i stacioneve të braktisur” -(Ese),
“Shirat e zymtë të muzgut” -(Ese dhe opinione rreth letërsisë),
“Mëhallat e hijeve” -(Ese dhe opinione rreth letërsisë),
“Sa shpejt kalojnë 3 minutat” -(Poezi),
“Lumi i varkave të vogla” -(Ese),

Dalin këtë muaj:
“Udha fillikate e vetmitariti” -(Ese dhe materiale për shkrimtarin Ndoc Gjetja),
“Ju” -(Intervista me 50 përsonalitete të letërsisë sonë dhe të huaj),

Si dhe i dy librave për fëmijë:
“Shtriga me krëhëra, Xhesi dhe misi e vogël” -(Përralla),
“Kllouni me telefon” -(Vjersha për të vegjël).

 

Mark Simoni

Libri poetik “Eci mbi një fije shprese” pasqyrë shpirtërore e kohës që jetojmë (Parathënie e vëllimit poetik “Eci mbi një fije shprese” të autorit Kujtim Mateli) / Nga: Xhevahir Cirongu

Libri poetik “Eci mbi një fije shprese” pasqyrë shpirtërore e kohës që jetojmë Duke u hedhur një vështrim të përgjithshëm poezive të autorit Kujtim Mateli, para syve m’u shfaqën lisat e Përmetit, ujërat e burimeve të asaj ane, kënga e … Continue reading