SWEET AND HONEST (YANG MANIS DAN TULUS) – Poem by MAHAYA BINTI MOHD YASSIN / Translatd into english by Siti Ruaqiyah HASHIM

Poem by MAHAYA BINTI MOHD YASSIN Born in Negeri Sembilan, Malaysia. Holds MA in Literature, a former educator, former President Writers Association of Negeri Sembilan (PEN) 2006-2019. Distinguished Lecturer of Raja Melewar Teacher’s College and other achievements. Mahaya writes poems, short … Continue reading

Poezi nga Zhaneta Barxhaj

Poezi nga Zhaneta Barxhaj   *** Pa pipëtirë, kacabuj të ngërdheshur, shtriqen e bëjnë shtroje ndër sy. Cungmalli bëhen yjtë e arratisur e nuk prekin asgjë sëgjalli… Kromuar ëndrrat hapin velat, por kacekët liruar gjalmit, lëshuar kanë mbi to erërat … Continue reading

Исаак КОЭН (Израиль) / Перевел с английского Рахим Карим

Исаак КОЭН, Израиль Исаак Коэн родился в Беэр-Шеве, Израиль. Его мать Мазаль Коэн была рассказчицей народных сказок. Исаак получил степень бакалавра по истории с отличием в Университете Бен-Гуриона. Опубликовал книгу «Минута молчания», 1983 г. Прозаик, поэт, переводчик, художник, живописец. Его … Continue reading

Poezi nga Anila Kruti

Poezi nga Anila Kruti   Pëllumbat e qiellit (të gjithë gjyshërve të larguar) Napa e bardhë e gjyshes mbi krye më kujton se parajsa ,tashmë ka fytyrë të bardhë. Ka fytyrën me dritë të gjyshërve. Në prehër u ulen pëllumbat … Continue reading

Poems by Ade Caparas

Poems by Ade Caparas   victorious  darling, this non-starlit nite has sharpened my sight the thunderous silence had cleared my deafness my solo symphony turned images of sculpted beauty moi, in sublime statuette! i feel your flame… recolours my breast, … Continue reading

Poezi nga Menduh Leka

Poezi nga Menduh Leka   Një përmasë tjetër përjetimi Ti erdhe për të dëshmuar se ekziston Fryma tërheqëse Një përmasë Frymore e përjetimit Dhe ngjizjet për ta dëshmuar një besim Përjetësia je Ti dhe hareja e të ekzistuarit Andej e … Continue reading