Poezi nga Alma Jaku

Poezi nga Alma Jaku     Mbretëreshë prapë   Sonte u pamë në qytet dhe çuditërisht të ndjeva larg, shëtitorja në anë të Drinit me shi të hershëm seç u lag.   Zonjë e rëndë, kokëlart ecën, “Mirëdita, zotëri!” – … Continue reading

Poezi nga Petraq Risto

Poezi nga Petraq Risto   FRAGMENT Një karrige mes barit të shkurtër dhe luleshqerrave Që dinë të përdorin veç habitoren Një anije e vogël që s’ kupton pse ndodhet në tokë Mes luleshqerrave të ngjashme me krela valësh. Hapa që … Continue reading