Browsing All Posts published on »April 22nd, 2020«

Andreia Tavares de Sousa (CAPE-VERDE)

April 22, 2020

0

Andreia Tavares de Sousa Je suis Andreia Tavares de Sousa, cap-verdienne vivant en France pour l’amour de la langue française depuis 2005. Je trouve mon inspiration dans la nostalgie de mon île qui m’est si chère. La poèsie est le genre littéraire majeur au Cap-Vert.  Concernant la poèsie, j’ai eu l’honneur de lire mes poèmes […]

Oh the morning in the morning / Poem by Nuri CAN

April 22, 2020

0

Poem by Nuri CAN   Oh the morning in the morning You walk away and walk away It’s a season where flowers are filled. Once again one more time You didn’t come back… Half of you left my heart I have half of them… Oh! Good morning in the morning… Which Branch I took refuge […]

Poems by Eftichia Kapardeli

April 22, 2020

0

Requiem of silence Voices, dates and names full of expectations In piles of flowers of a generation, the past the crystal precious tears I close the circles in the fires of the earth stones   ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΙΩΠΗΣ Φωνές ,χρονολογίες και ονόματα γεμάτα προσδοκίες Σε σωρούς ανθών μιας γενιάς το παρελθόν τα κρυστάλλινα πολύτιμα δάκρυα Κλείνω […]

E dashur – Poezi nga Tasos Livadhitis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

April 22, 2020

0

Poezi nga Tasos Livadhitis   E dashur Më jep duart e tua, të mbaj jetën time Të gjeja, e dashur… Në buzëqeshjen e gjithë njerëzve, të nesërm Sepse, para se të hysh në jetën time kishe jetuar shumë, brenda ëndrrave të mia, e dashur. Pastaj vinte shiu. Por shkruaja, në të gjitha xhamat e veshur, […]

Poezi nga Sahit F. Osmani

April 22, 2020

0

Poezi nga Sahit F. Osmani   JAM ME VETMINË Jam me vetminë që e lufton të keqen Endemi brigeve të largëta pērtej deteve Kërkojmë fitoren dhe kuptimin e humbjes Tē vërtetën dhe pēlqimin e gënjeshtrës Ai i humburi që dilte gjithmonë fitues Ai fituesi që dilte gjithmonë i humbur Njerëz pa të meta dhe kaq […]

Poezi nga Fatmir R. Gjata

April 22, 2020

0

Poezi nga Fatmir R. Gjata   E Krishti vdiq E Krishti vdiq në kryq të drunjtë, Krisht’u ringjall me gozhdë në duar, me gozhdë në këmbë, me dritë në ballë me gjak përshkuar përmbi lëkurë, pikë më pikë i numëruar ashtu i heshtur… vdekur ngadalë… ashtu rënkuar ashtu ringjallur, ngjitur në qiell, zbritur mbi tokë […]

you are there! / Poem by Luz María López

April 22, 2020

0

Poem by Luz María López   you are there! before all the lights that turn everything into hues of colors, even forging shadows out of the blue that encircles the sun, for in the poetry of darkness also inhabit the absolute truth of lights. and it must be love.

I AM CLOSER HERE THAN THE FAR THERE (AKU LEBIH DEKAT DI SINI DARI YANG JAUH DI SANA) – Poem by NASSER ATTALAH / Translated into  BAHASA MELAYU by Siti Ruqaiyah HASHIM

April 22, 2020

0

NASSER ATTALAH Nasser Mahmoud Atallah is a Palestinian poet and journalist born in Damascus, Syria in 1967. He published four poetic collections and many of his poems were published in Arab newspapers and journals. He won the Free Pen Festival, Egypt, 2019. Member of the General Secretariat of the General Union of Palestinian Writers. Member […]

Poezi nga Nikollë Loka

April 22, 2020

0

Poezi nga Nikollë Loka   Ta lëmë edhe atje pak kohë! Ta lëmë ditën të zbardhet dhe diellin t’i fshijë lotët, mëngjesi ku të dojë t’i vërë këmbët dhe mbrëmja ku të dojë ta ulë kokën! Ta lëmë hënën në nusërimin e saj, t’ia njohim diellit muajin e mjaltit, në ndodhtë që të kthehet dita […]

LIBËR I DËSHMISË DHE I PROTOGONIZMIT (Rreth librit me ese dhe kritikë me titull “Fjala si algjebër semantike”, i autorit Besim R Cengu) / Nga: Moikom Zeqo

April 22, 2020

0

LIBËR I DËSHMISË DHE I PROTOGONIZMIT (Rreth librit me ese dhe kritikë me titull “Fjala si algjebër semantike”, i autorit Besim R Cengu) Ndodh shpesh, që në një gjendje të përhumbur mendore, kërkoj forca të fshehta, për të shkruar diçka për një libër, që e kam lexuar me këndellje, madje me entuziazëm, por, nuk e […]

Lali Tsipi Michaeli (Israel)

April 22, 2020

1

Lali Tsipi Michaeli (Israel) Lali Tsipi Michaeli is an international Israeli poet. Born in Georgia in 1964. She immigrated to Israel at the age of seven. She has published six poetry books so far. Her poems have been translated into 25 languages. Attended international poetry events in New York, Georgia, Italy France, Romania and India. […]

Glória Sofia (Capo Verde)

April 22, 2020

0

Glória Sofia (Capo Verde)   Glória Sofia è nata nel giorno dedicato all’ amore e agli innamorati, correva l’anno 1985, nella città di Praia a Capo Verde. Originaria di una umile famiglia, che tuttavia le ha sempre concesso di sognare. Il destino della sua esistenza la portò, terminato il liceo, a trasferirsi in un altro […]